Altres veus
Banner DMD

Altres veus

 

En aquest enllaç trobareu altres veus i opinions diverses que ens semblen importants. Veus expertes que ens poden donar nous punts de vista per continuar reflexionant sobre el tema de la mort digna.

 

Dinah Magnate: Por una ley de eutanasia en Argentina

Dinah Magnante, advocada i màster en ètica biomèdica, treballa actualment  promovent una llei d’eutanasia a Argentina assessorant diferents grups com experta en dret i bioètica.
Aprofitant un viatge recent ens vàrem reunir amb ella i més tard amb el doctor Adrián Gindin, Coordinador de la Unitat de Bioètica de la facultat de medicina de Buenos Aires, i l’equip de docents d’aquesta especialitat, per tractar dels pros i contres de la LORE i revisar els diferents projectes de llei sobre la eutanàsia que es presentaran pròximament al Parlament Argentí.


Ens ha enviat un escrit especialment interessant sobre la situació actual de la legislació de drets en final de vida a l'Argentina que us presentem aquí.

 

Dra. Begoña Román

https://www.youtube.com/watch?v=vaoF98gC3FI

V Jornada de d'Actualització en Cures Pal·liatives

Doctora en Filosofia i professora d’Ètica de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i Presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya.

La Dra. Román, que s’ha mostrat partidària de “despenalitzar” l’eutanàsia, ens ha volgut deixar ben clars els conceptes de sedació pal·liativa terminal, adequació de l’esforç terapèutic, rebuig al tractament eficaç, eutanàsia i suïcidi assistit. La Dra. Román ha insistit en tot moment que “el judici sobre la dignitat o la indignitat de la mort és personal. Cadascú el fa per a si mateix. El que sí sabem és que la majoria de les persones, quan diuen que volen morir "dignament", el que demanen és morir sense dolor, morir en companyia, morir amb bona atenció, morir podent decidir fins on volen els tractin, morir amb informació, etc.”

 

Morir en casa

https://morirencasa.weebly.com/

"Un bloc menos científico que humano. Este no és un bloc científico, ni objetivo, ni de verdades absolutas, es un resumen libre hecho por Fernando Marín de DMD Madrid des del 2013, de lo que circula por ahí, filtrado por la experiència de asesorar y acompanyar a muchas persones al final de su vida y la convicción personal de qué moriren en casa , en paz, con dignidad ... és un derecho y sobretodo una conquista personal.”

una abraçada